Verhuizen als een pro: met deze 10 handige verhuistips wordt ‘t een eitje.

Tientallen to do-lijsten waar geen eind aan lijkt te komen en stapels dozen die tot het plafond reiken: verhuizen is geen peulenschil. Een nieuw thuis in het vooruitzicht is heerlijk, maar verhuizen is – eerlijk is eerlijk – best spannend en gaat vaak gepaard met de nodige stress. Het kan  een uitdaging zijn om het verhuisproces soepel te laten verlopen. Daar weten we bij Hopman alles van. Daarom delen we in dit blog onze tien gouden verhuistips, die je hopelijk een paar grijze haren besparen.

1. Maak een gedetailleerde checklist

Klinkt als een open deur misschien, deze eerste tip. Maar we zien onze klanten dit zó vaak vergeten. Wat ons betreft begint een soepele verhuizing met een gedetailleerde checklist van alles wat je moet regelen en inpakken. Schrijf vooral alles op – ook de zaken waarvan je denkt dat ze enorm voor de hand liggen en je ze toch niet vergeet. Dit helpt je georganiseerd te blijven en niets over het hoofd te zien. Denk hierbij aan het regelen van verhuisverzekeringen, adreswijzigingen doorgeven en het plannen van de precieze verhuisdatum.

2. Begin op tijd met inpakken

En dan bedoelen we ook écht ruim op tijd. Want: beter een week tussen de dozen leven dan stress op het allerlaatste moment. Je kunt prima een paar weken voor de verhuisdatum al beginnen met inpakken. Start bijvoorbeeld met de spullen die je niet dagelijks gebruikt, zoals seizoenskleding, boeken en decoratieve items. Kan maar vast van die lijst afgevinkt zijn, toch? 

3. Label je dozen

Ook dit zien we lang niet altijd gebeuren. Plak een sticker op elke verhuisdoos, of schrijf met een watervaste stift op wat er precies in zit én naar welke ruimte de doos in het nieuwe huis gaat. Dit maakt het uitpakken een stuk eenvoudiger voor jezelf én voor iedereen die komt helpen op ‘de grote dag’. 

4. Markeer de dozen die breekbare spullen bevatten

Gebruik verschillende kleuren stickers of markers om dozen te markeren die breekbare items bevatten, zoals wijnglazen of vazen. Zonde als je enthousiaste verhuisteam onvoorzichtig met je spullen omgaat en je straks scherven staat uit te pakken.

5. Huur een verhuiswagen of -service 

Hoe lief alle vrienden, kennissen, buren, collega’s en familie ook zijn: overweeg om voor de grote dag een professionele verhuiswagen of -service in te schakelen. Dit kan een enorme last van je schouders halen en geeft je de garantie dat je spullen veilig en op tijd op de juiste plek aankomen. 

Bij Hopman werken we al jaren met een aantal vaste partners samen. We koppelen je met liefde aan onze favoriete dienstverleners. 

Meer over de verhuisservice van Hopman
6. Investeer in goede dozen en andere essentials (of leen ze)

Scoor voldoende stevige verhuisdozen om je spullen veilig te houden tijdens het transport. Zorg dat je voldoende vulmateriaal zoals bubbeltjesplastic of kranten voorhanden hebt om je kwetsbare items te beschermen. En let op dat je dozen niet té zwaar pakt, om doorzakken te voorkomen en het tillen voor jezelf en alle hulp een tikkie makkelijker te maken. Beter een paar dozen extra gebruiken dan een doorgezakte bodem …

7. Schakel tijdig alle hulptroepen in

Verkijk je niet op hoeveel werk een verhuizing is. Vraag je vrienden en familie om te helpen met inpakken, sjouwen en uitpakken. Samen gaat verhuizen een stuk sneller (je kunt een doorgeef-treintje maken!), en het is nog gezellig ook. Met voldoende lekkers in het vooruitzicht – zie ook onze volgende tip – komt iedereen vast graag helpen. Zorg wel voor een duidelijke taakverdeling, zodat iedereen weet wat-ie voor je kan doen. 

8. Regel voldoende eten en drinken (koffie!)

Broodjes, koeken, fruit en wat zoetigheden: geen overbodige luxe om het energieniveau van iedereen die komt helpen op peil te houden. Ligt je fantastische espresso-machine nog ergens ingepakt in een van de dozen? Vergeet dan niet om een percolator of ander klein apparaat te regelen. Koffie is voor het gros van ons nog altijd de brandstof voor een dag hard werken en dus onmisbaar op zo’n dag. Denk eventueel ook aan een koel, feestelijk drankje om samen mee te proosten na alle noeste arbeid.

9. Houd belangrijke documenten bij de hand

Bewaar belangrijke documenten zoals contracten, identiteitsbewijzen en sleutels op een handige en veilige plek waar je tijdens de verhuizing makkelijk bij kunt. En maak eventueel een mapje met kopieën.

10. Blijf lachen

Hoe strak je alles ook hebt gepland; er kan altijd iets gebeuren waar je geen rekening mee hebt gehouden. Stel je flexibel op, blijf positief en onthoud dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terechtkomt. En hé, je hebt iets fantastisch in het vooruitzicht: een nieuw thuis!

Je leest het al: een goede voorbereiding is het halve werk. Kun je toch nog wat hulp gebruiken? Advies bij het selecteren van het juiste verhuisbedrijf of een extra helpende hand bij het coördineren van de logistiek? Hopman is er om je te helpen. Met ons uitgebreide netwerk koppelen we je aan de juiste partners die er samen met ons voor zorgen dat jouw verhuizing (bijna) vlekkeloos verloopt.