Zorgeloos een huis kopen met de experts van Hopman

Home > Woonservice > Aankoop

zekerheid en profesioneel advies

Samen op zoek naar dat ene droomhuis

Een nieuwe woning in het hart van Noord-Holland zoeken (en vooral: vinden) is niet bepaald een simpele opgave. Veel huizenzoekers speuren naar een huis in onze razend populaire regio. Niet gek ook, met de kust en uitgestrekte polders op fietsafstand en gezellige steden als Alkmaar en Haarlem om de hoek. De perfecte mix aan ingrediënten voor een droomplek.

Het kan lastig zijn om ‘ertussen te komen’ als je een woning wilt bezichtigen of bod uit gaat brengen. En waar let je nou precies op tijdens een kijkmoment? Daar helpt een aankoopmakelaar bij. Onze experts weten als geen ander wat er op de lokale woningmarkt speelt en welke woningen in de verkoop komen – vaak voordat de woning op Funda staat. Zo ben je er als koper nét dat beetje sneller bij – en ben je bovenal verzekerd van deskundig en eerlijk advies, zodat je beslagen ten ijs komt als je droomhuis de revue passeert.

zij vonden hun droomwoning in heiloo

Lianne en Joey: “Zonder Hopman waren we nog op zoek geweest”

“Waar we eerst dachten dat we het zelf allemaal wel konden regelen, zonk de moed ons lichtelijk in de schoenen na een klein jaar zoeken en acht biedingen. Er kwamen steeds meer vragen op ons af. Hoeveel is het huis nou echt waard? Hoog tijd voor een professioneel helpende hand. Online stuitten we op een aantal fijne reviews van Hopman – en na een kennismakingsgesprek besloten we ervoor te gaan. We voelden ons gehoord en Hopman had onze wensen al snel in de smiezen. Geloof het of niet: amper drie maanden later tekenden we bij de notaris de koopakte. Wat gaf het een rust en vertrouwen om dit proces samen te doorlopen. Ik denk dat we serieus nog steeds op zoek waren geweest als we dit niet hadden gedaan!”

zo pakken we dat aan

In zeven stappen naar jouw droomhuis

Er komt een hoop op je af bij het kopen van een woning. Waar let je op bij een bezichtiging? Zijn er verborgen gebreken? Bouwplannen in de buurt? Wat is een sterk openings- of eindbod? Hoe zit het met je rechten en plichten als koper? Een aankoopmakelaar inschakelen kan in zo’n spannend proces van onschatbare waarde zijn. Zo gaan we bij Hopman te werk:

Vertrouw je op onze expertise en ben je klaar voor de volgende stap? Dan ontvang je van ons geheel vrijblijvend een offerte. Akkoord? Dan is dit de start van een mooie samenwerking.

  1. Wees welkom voor een kennismaking op een van onze drie vestigingen. Hier luisteren we uitgebreid naar jouw woonwensen. Aan welk budget mogen we denken? In welke buurt zie je jezelf wonen – en wat vind je belangrijk aan een huis? 
  2. We gaan voor jou op zoek en houden je tussentijds continu op de hoogte. Vaak horen we uit ons netwerk al snel welke huizen de verkoop in gaan en ben je voor de zogeheten Funda-gekte uit. 
  3. Enthousiast over een woning? Samen plannen we een bezichtiging in. We vertellen je alles over de staat van het huis, omgeving en reële waarde. Eerlijkheid vinden we daarbij heel belangrijk.
  4. Is het een kanshebber? Laat de onderhandeling maar aan ons over. Transparant, scherp – en natuurlijk voor de beste prijs. 
  5. Het winnende bod uitgebracht? Gefeliciteerd! Wij controleren het koopcontract voor je, dat door de verkopend makelaar is opgesteld. Ook coördineren we het papierwerk, de inspecties en financiële afwikkeling voor je.
  6. We gaan met je mee naar de notaris en eindinspectie op de dag van de overdracht. Samen met de verkopende partij controleren we of alles is achtergelaten volgens afspraak en checken we de meterstanden. En dan.. Champagne! 
  7. Na het bijzondere moment van tekenen is het hoog tijd om volop te genieten van je nieuwe thuis. Al houdt het daar voor ons niet op. Je mag ons altijd bellen voor al je woonvragen. Denk aan hulp bij de verhuizing of advies bij verbouwplannen. Bekijk hier al onze woonservices.

Ons team staat voor je klaar.

Laat je verrassen

Wooninspiratie van Hopman

Wat vinden klanten van
onze service?

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.