|

Zo vind je een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar die bij jou past.

Bij een van de grootste stappen in je leven – een huis kopen en/of verkopen – word je graag zo goed mogelijk geholpen en ontzorgd. Een aankoop- of verkoopmakelaar kan je daar als geen ander mee helpen. Maar hoe vind je de beste makelaar die past bij jouw behoeften en wensen? Waar let je op bij een kennismaking, en welke vragen kun je stellen? In dit blog delen we 5 tips die fijn zijn om in je achterhoofd te houden bij je zoektocht. 

Doe uitgebreid onderzoek

De eerste stap bij het zoeken van een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar is grondig research doen. Vraag familie, vrienden en collega’s naar hun ervaringen en aanbevelingen, neem de tijd om (online) reviews door te nemen en check de website en social mediakanalen van makelaars bij jou uit de buurt. Wat spreekt je aan en wat juist niet zo? Zo krijg je alvast een eerste indruk van een aantal makelaars. Vanaf daar kun je verdergaan met een top 3 of top 5 partijen die je beter wilt leren kennen. 

Plan kennismakingsgesprekken 

Als je een handvol kanshebbers op het oog hebt, zijn de kennismakingsgesprekken een fijne tweede stap. Zo kom je erachter of jullie een persoonlijke klik hebben en of de werkwijze aansluit bij jouw behoeften en wensen. Kennismaken kan telefonisch, maar bij veel makelaars ben je ook meer dan welkom op kantoor. Stel vooraf een vragenlijst op over bijvoorbeeld de tarieven, werkwijze en strategie. En schroom niet om (te) veel vragen te stellen, want dit is je kans om de best passende partij te kiezen. 

Peil de lokale marktkennis

Een goede makelaar geeft je waardevolle inzichten op het gebied van de trends, prijzen en buurtontwikkelingen. Vraag potentiële makelaars naar hun ervaring en succes op de lokale markt en laat ze uitleggen hoe ze van plan zijn om je bij jouw specifieke zoektocht of verkoopplannen te ontzorgen.

Let op communicatie en bereikbaarheid 

Uiteraard wil je een makelaar die open, eerlijk en transparant communiceert, proactief reageert bij vragen of uitdagingen én bereikbaar is wanneer je hem of haar nodig hebt. Vraag hier bij de kennismaking dan ook gerust naar. 

Vertrouw op je gevoel 

Vaak voel je binnen een paar minuten al of een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar een match is of niet. Vertrouw op je intuïtie bij de uiteindelijke keuze. Je moet een goed gevoel hebben bij de persoon met wie je gaat samenwerken, weeg dus zorgvuldig af welke makelaar het beste past bij jouw persoonlijkheid en wensen. 

Benieuwd naar onze aanpak bij de aankoop van jouw nieuwe thuis of bij de verkoop van je woning? Bij Hopman draait het om meer dan vier muren. Een thuisgevoel creëren: daar staan we voor. Van bezichtiging tot verkoopadvies en alles daartussenin: wij zijn er voor je. We luisteren, denken mee en gaan samen aan de slag. En ook nadat de handtekening gezet is, staan we je graag bij met raad en daad.